samedi 24 octobre 2015

Welke 70cc cilinder Gilera Runner, Welke uitlaat

Hallo allemaal,

Ik heb dus een 2 dagen geleden een runner gekocht uit 2001 met 16.500 km op de teller maar dit klopt denk ik niet. ik weet niet wat voor model het is. hier wat foto's



Deze scooter was zwaar slecht onderhouden. Je ziet dat de luchtslang bij de carterdeksel open gescheurd is dus zal wel veel troep in het blok zitten als dat een luchtinlaat is. geen koelvloeistof en geen olie!, heb dus bij de proefrit zijn laatje restje olie er bij gekregen maar dit was zeker niet veel ( het olie lampje bleef branden ). zelf had ik na 15 km op de terug weg koelvloeistof bij gevuld, ging een hele liter in.

scooter reed 85 op de teller. weet niet wat er allemaal aan gedaan is motorisch. zit wel een of andere begrenzer op bij de rem. hier kwam ik pas achter toen de scooter kapot ging dus heb deze niet kunnen testen.

1km voor mijn huis heb ik bijna zeker een vastloper gekregen.... Gelukkig heb ik maar 150 betaald voor de scooter

Nu wil ik dus een nieuwe cilinder maar ik zit te twijfelen tussen deze:

- stage 6 streetrace (gietijzer) 70cc €91,70 niet echt duur vind ikhttp://ift.tt/1k1yZuc
- stage 6 Pro MKII ( aluminium ) € 131,34 http://ift.tt/1k1yZue
- DR 70cc Evo €120,48 http://ift.tt/1k1z1SK
- Polini 70cc (gietijzer) €143,64 http://ift.tt/1k1z1Cg
-Malossi 70cc (gietijzer) €138,43 http://ift.tt/1k1yZKt
- DR 70cc RPM heb ik nergens kunnen vinden. anders stond die er ook tussen.

IK heb dus een vastloper gehad en deze scooter is zwaar slecht onderhouden volgens mij. Ik denk dus dat ik ook een nieuwe krukas er in mag doen en misschien nog wat dingen, maar wat weet ik niet. Alle suggesties zijn welkom.

Weet iemand welke cilinder het beste is?
Ik ben nog een beginner met sleutelen. Ik weet dus niet of die 'stage 6 pro' wat voor mij is omdat die alu is en ik dan misschien kei veel kan gaan aanpassen. Wat is ongeveer het verschil tussen deze cilinders? Voor en nadelen?

wat voor uitlaat zou ik moeten hebben? Moet ook een 17,5 of 19mm carb hebben. weet alleen niet of in deze runner een 12 of een 17,5 standaard zit.

Ja ik vraag heel wat.


Alvast bedankt,


Welke 70cc cilinder Gilera Runner, Welke uitlaat

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire