jeudi 27 août 2015

Minarelli horizontaal 50cc Pen 12 zuiger/cilinderkit

Dag Mede-Forummers

Al enkele maanden zijn een vriend en ikzelf bezig met een wallaroo 50cc projectje om mee te brommercrossen.
De regels zijn (motorisch) dat het 50cc moet blijven maar meer ook niet, dus proberen we het maximale uit zo'n blok te halen als we kunnen.
Het frame en motorblok moeten ook van eenzelfde brommer/scooter zijn en het mag geen schakelbrommer zijn, daarom dat voor te crossen de keuze is gevallen op een wallaroo.

Momenteel rijden we met de volgende setup:
* Airsal 6T (luchtgekoeld voor wallaroo) met afgewerkt poorten en een iets grotere uitlaatpoort (timing rond de 185 dacht ik maar ik moet nog eens een poortmapje maken)
* Gianelli blackgun uitlaat (zelfde als dopler uitlaten)
* HPI2005 met variabele curve
* Malossi multivar vario met 5gram gewichten. Deze zijn naar mijn gevoel wat te zwaar dus we proberen nog 4.5 gram, 4gram en 3.7 gram
* malossi verstelbare koppeling met grotere poulies
* 17.5mm DO carb met correcte sproeier en grote twinn air luchtfilte

Bij het nieuwe blok hebben we de tapeinden verzet voor een minarelli horizontaal cilinder te kunnen monteren (nagenoeg dezelfde slag dus dat kan perfect) en willen we de volgende setup:

* Airsal T6 of Malossi MHR50cc of Stage6 50cc
* VL14 membraan met opmaat gemaakt spruitstuk
* 19mm DO met grote twinn air luchtfilter
* HPI2005 met variabele curve
* Malossi multivar vario met 5gram gewichten
* malossi verstelbare koppeling met grotere poulies en gele/rode drukveer
* uitlaat: gianelli shot of die black gun? of andere voorstellen? we hebben ook nog een mystery uitlaat waar ik een ander topic voor heb geopend

Het probleem waar we echter tegenaan lopen is dat Minarelli 50cc cilinders (buiten de polini evo en MHR team) een 10mm small end hebben en de wallarookrukas een pen12 small end heeft.
We dachten dit op te lossen door een stage6 vervallagertje te kopen maar dit past niet in de drijfstang van de wallarookrukas.

de vragen zijn dus:
* Zijn er 50cc pen12 zuigers voor in die malossi of stage zes cilinder? kunnen we er een instoppen van bijvoorbeeld een piaggio?
* de airsal cilinder hebben we al maar dit is duidelijk niet de beste. Kunnen we deze tunen naar bv de timingen van een Athena (die mogelijkheid hebben we maar nog niet de poortmap van de athena) en dan een pen12 zuiger bestellen? Of gaat dit nooit zo goed lopen als een stage6/MHR en is de kwaliteit ook een stuk slechter?
* Welke uitlaat is geschikt voor deze setup? Ik dacht eerst een C16 maar een 50cctje krijgt deze niet gevuld lees ik hier op het forum. dus misschien beter een gianelli shot of iets dergelijks? het moet wel een beetje betaalbaar blijven dus geen evo50 uitlaat ofzo.

alvast erg bedankt voor de hulp!


Minarelli horizontaal 50cc Pen 12 zuiger/cilinderkit

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire